logo Δρ. Νικόλαος - Εμμ. Κ. Αγγουριδάκης
Ιατρός - Ωτορινολαρυγγολόγος
Χειρουργός Κεφαλής & Τραχήλου

                                         angouridakis.gr   1  ωρλ.gr

     ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ     2   2310 920970

Βιογραφικό

Biografiko 1 Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη την 1η Μαρτίου 1974. Είμαι γιος του Κωνσταντίνου και της Χριστίνας Αγγουριδάκη, ιατρών. Περάτωσα τις γυμνασιακές μου σπουδές στο 11ο γυμνάσιο και λύκειο Θεσσαλονίκης και σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και αποφοίτησα στις 20 Ιουλίου 1998 με βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς». Εργάστηκα ως αγροτικός ιατρός στο περιφερειακό ιατρείο του δήμου Εξαπλατάνου, του νομού Πέλλας έως τον Δεκέμβριο του 1999, ενώ υπήρξα και μέλος της τριμελούς Υγειονομικής Επιτροπής του νομού Πέλλας.
Υπηρέτησα στη Γ’ Χειρουργική κλινική του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στη συνέχεια στην Πανεπιστημιακή Κλινική Ωτορινολαρυγγολογίας του ίδιου Νοσοκομείου, από όπου έλαβα και τον τίτλο ειδικότητας έπειτα από εξετάσεις. Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, πλην των τυπικών καθηκόντων μου, συμμετείχα ενεργά στο κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό πρόγραμμα της κλινικής. Συμμετείχα ενεργά στη λειτουργία του Τακτικού, του Ογκολογικού και του Ρινολογικού - Αλλεργιολογικού ιατρείου. Παράλληλα εκπόνησα επιστημονικές εργασίες τις οποίες ανακοίνωσα σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια ή δημοσιεύθηκαν σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και έλαβα μέρος σε συνέδρια, μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και μαθήματα χειρουργικής τεχνικής-courses, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μετά το πέρας της στρατιωτικής μου θητείας, εκπόνησα διδακτορική διατριβή που αφορούσε τη μελέτη προγνωστικών παραγόντων σε μοριακό επίπεδο σχετιζόμενων με τον προχωρημένο καρκίνο της περιοχής κεφαλής και τραχήλου. Το κλινικό μέρος της διατριβής πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιακή ΩΡΛ κλινική, ενώ το εργαστηριακό μέρος που αφορούσε την έρευνα μοριακών δεκτών στο νεοπλασματικό ιστό πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια Μοριακής Βιολογίας Bayer Health Care στο Leverkusen της Γερμανίας. Εκεί  εκπαιδεύτηκα πάνω στην απομόνωση RNA & DNA και την ανίχνευση γενετικού υλικού με σύγχρονες μεθόδους.
Από τον Οκτώβριο του 2005 και για 2 χρόνια, υπήρξα εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ της Ωτορινολαρυγγολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, ως εκπρόσωπος των ειδικευόμενων. Κατά τη θητεία μου συνέβαλα ενεργά στην οργάνωση και το επιστημονικό πρόγραμμα Ημερίδων που διοργανώθηκαν με επιτυχία από την Εταιρεία.
Έλαβα υποτροφία από την «Ελληνική Εταιρεία Ερεύνης του Καρκίνου» και έγινα δεκτός στην Πανεπιστημιακή Κλινική Ωτορινολαρυγγολογίας, Χειρoυργικής Κεφαλής και Τραχήλου και Πλαστικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Mainz της Γερμανίας (διευθ. Καθ. W. Mann),  όπου εργάστηκα ως μέλος της ομάδας Χειρουργικής Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου. Έχω λάβει την άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος στη Γερμανία “Approbation als Artz” και είμαι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ρινανίας-Έσσης. Μετά το πέρας της μετεκπαίδευσής μου στη Γερμανία επέστρεψα στην Ελλάδα και έκτοτε εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Ως κριτής (reviewer) έχω κρίνει υποψήφιες προς δημοσίευση επιστημονικές εργασίες στα περιοδικά “International Journal of Orofascial Science”, “Journal of Medical Case Reports”, “Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology” και “Journal of Cancer Research and Therapeutics”.
6.ORL-2014 Είμαι συγγραφέας στο βιβλίο “Ωτορινολαρυγγολογία, Παθολογία – Χειρουργική Κεφαλής & Τραχήλου”, μαζί με τους καθηγητές κ. Δανιηλίδη Ι. και Ασημακόπουλο Δ, εκδόσεις Ροτόντα-2014, ISBN 978-960-6894-66-4. Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές της Ιατρικής Σχολής, ειδικευόμενους και ειδικούς Ωτορινολαρυγγολόγους, καθώς και χειρουργούς που ασχολούνται με τη παθολογία και τη χειρουργική της κεφαλής και του τραχήλου.
Συνοπτικά έχω συμμετάσχει σε περίπου 75 Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια και σεμινάρια, ενώ το ερευνητικό μου έργο αποτελείται από 100 εργασίες από τις οποίες 30 έχουν δημοσιευτεί σε ξένα και ελληνικά περιοδικά, 60 έχουν ανακοινωθεί σε ξένα και ελληνικά συνέδρια και οι υπόλοιπες 10 αφορούν τη συμμετοχή μου σε στρογγυλές τράπεζες και ομιλίες, τη διδακτορική μου διατριβή και τη συμμετοχή μου σε μία μονογραφία. Με βάση την αναζήτηση στο “Scopus”, το “Web of Knowledge” και το “Google Scholar” προκύπτουν 188 βιβλιογραφικές αναφορές σε ξένες δημοσιεύσεις (citations).
Ομιλώ την Αγγλική και την Γερμανική και είμαι χειριστής Η/Υ.